בתמונה: ע"ו, שילדה בלידה נרתיקית לאחר קיסרי (VBAC), בי"ח כרמל, ספטמבר 2005.
ניתן לקבל עדכונים בדואר אלקטרוני על רשימות חדשות בבלוג זה. להרשמה לחצו כאן.
בתמונה: ע"ו, שילדה בלידה נרתיקית לאחר קיסרי (VBAC), בי"ח כרמל, ספטמבר 2005.
ניתן לקבל עדכונים בדואר אלקטרוני על רשימות חדשות בבלוג זה. להרשמה לחצו כאן.
תגובות
על הלידה שבתמונה.
כלנית, אני אכתוב לה ואשאל איפה אפשר לקרוא את סיפור הלידה. מציעה שתיכנסי שוב בעוד יום-יומיים. בינתיים, אני מצרפת לך הפניה למאמר מאת כרמית מולד, שעברה בעצמה לידה נרתיקית לאחר קיסרי. בתחתיתו יש הפניות לסיפורי לידה נוספים:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1345&a=59972&c=6400&sc=0&ssc=0
כלנית, הנה לינק לסיפור הלידה שבתמונה:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1345&a=80317&c=6327&sc=2653&ssc=0
בירכותי על הבלוג החדש!!!
בתור מי שיש לה אינטרס אישי בלנל"ק זה עניין אותי עוד יותר.
אבל משהו מוזר – אני מסתובבת בפורומים ובכל מיני מקומות עם סיפורי גבורה שכאלה, מצד אחד, ומצד שני יוצא לי מדי פעם לשמוע על נשים שילדו בלידה נרתיקית אחרי קיסרי בלי לעשות מזה כזה עניין ובלי להתכונן ולהסתובב במקומות הנכונים, עד שלפעמים נדמה לי שאולי עצם העיסוק הרב מכניס את כל המערכת למתח וללחץ יותר ממה שזה אמור להיות, וכך כל סיפור הצלחה נשמע הרבה יותר הירואי ממה שהוא באמת?
ימימה, אני מסכימה במידה מסוימת. סטטיסטית משהו כמו 50% מהנשים מצליחות ללדת נרתיקית אחרי קיסרי, אם אני זוכרת נכון. מצד אחד זה סיכוי לא רע גם בלי לעשות שום דבר. מצד שני, כשלידה נרתיקית חשובה ליולדת, אני לא רואה בעיה בהשקעה וביצירת התנאים הטובים ביותר ללנל"ק. צריך לקחת בחשבון גם מה היו הסיבות לקיסרי, ואיפה יולדים. שיעורי הקיסרי בארץ שונים מאוד בין בתיה"ח השונים, כך שעצם בחירת מקום הלידה יכולה לשפר את הסטטיסטיקה: אם הולכים לבי"ח שבו היד קלה על הסכין, אז ודאי וודאי שזה יהיה כך אחרי קיסרי קודם. אם היולדת יודעת שהקיסרי נגרם כתוצאה של מפל התערבויות, אז לא יזיק אם היא תעשה מה שתוכל כדי להימנע מזירוז מיותר, או פקיעה מלאכותית של שק מי השפיר, או תלד עם דולה, וכו'.
את השאלה העקרונית שהעלית אפשר לשאול גם לגבי ההנקה, אני חושבת.
תודה על הקישור. סיפור נהדר, מרגש. ולגבי התמונה – כמה אנחנו יפות כשאנחנו יולדות!